Home » Contact » Kosten en BTW

BTW op de factuur

Bij de aan- en verkoop van tweedehands producten komen speciale BTW regelingen kijken. Op deze pagina proberen wij uit te leggen welke regelingen van toepassing zijn:

Al onze prijzen zijn inclusief BTW.  Je komt dus nooit voor verrassingen te staan, wij berekenen dus geen BTW bovenop de prijzen die je op onze website ziet staan. Dat geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten en voor zowel gebruikte als nieuwe artikelen. De prijs die je ziet staan is de prijs die je daadwerkelijk betaalt.

0% BTW op de factuur vermelden bij gebruikte goederen/electronica

De belastingdienst schrijft voor dat wij de "Globalisatie Methode" toepassen op onze administratie, omdat wij electronische apparatuur verkopen. De winstmarge per product is niet eenduidig vast te stellen, daarom mogen wij geen BTW op de factuur vermelden wanneer het gaat om tweedehands producten
Het is voor ons administratief niet mogelijk om de verkoop van tweedehands en nieuwe producten goed gescheiden te houden, mede doordat wij ook samengestelde producten verkopen. Derhalve kunnen wij voor geen enkel product BTW op de factuur vermelden, ook niet wanneer er enkel nieuwe producten worden besteld.

Voor verdere vragen moeten we je doorverwijzen naar je financieel specialist
Wanneer je jouw bestelling zakelijk wilt declareren kun je de factuur gebruiken die je per mail ontvangt. Omdat de administratie van ieder bedrijf anders is ingericht, kunnen wij overige vragen over de BTW of factuur helaas niet beantwoorden. Hiervoor verwijzen we je door naar je financieel adviseur, omdat deze jouw situatie en administratie het beste kent.